T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Borsa İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Sancaktepe Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulumuz 2012 yılında Meclis Mahallesi Kongre Caddesi No:17 adresinde Şehit Öğretmen Nurgül Kale Ortaokulu ile aynı binada Şehit Öğretmen Nurgül Kale İmam Hatip Ortaokulu ismiyle eğitim-öğretime başlamıştır. 400 öğrenci ile İkili eğitim yapmakta iken 2019 yılında yapımı tamamlanan Meclis Mahallesi Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak No:4 Sancaktepe/İstanbul adresindeki yeni binasına taşınarak Sancaktepe Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu ismini almıştır. Sancaktepe Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu ismiyle eğitim öğretime devam ederken 18.11.2021 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Millî Eğitim Komisyonu kararıyla Borsa İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu adını alan okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla ortaokul kısmı lise bünyesine alınarak Borsa İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşmüştür.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında hizmete başlayan okulumuz 26 derslik ve 650 öğrenci ile tekli eğitime başlamıştır. Gerek fiziki yapısı ve fiziki imkânları gerek eğitim öğretim ortamları gerekse okulun Çekmeköy-Ümraniye ilçelerine sınır olmasından dolayı çok fazla tercih edilen bir okul haline gelmiştir.

Okulumuzda 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığımızın Yeni Eğitim Vizyonu doğrultusunda şartnameye uygun olarak hazırlanan Tasarım ve Beceri Atölyelerinden biri olan Yazılım ve Kodlama (robotik) atölyesine kavuşmuştur.

İstanbul’daki en iyi Ortaöğretim kurumlarına ve Yükseköğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme noktasında beklenti ve hedefleri ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 19:36 - Görüntülenme: 51
  Beğen | 0  kişi beğendi